POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

IZAZVAO PROMETNU NESREĆU, A POTOM NAPUSTIO MJESTO DOGAĐAJA


U nedjelju, 27.listopada, oko 5.45 sati, kod Šumeća, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Naime, očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo na način da 30-godišnji vozač (policijski službenik) upravljajući osobnim automobilom dolaskom do raskrižja županijske i lokalne ceste u blizini Šumeća, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (raskrižje) te vidljivosti (magla) uslijed čega je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem uslijed čega je automobilom sletio u odvodni kanal te prednjim dijelom vozila udario u kosinu kanala. U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ gdje je i zadržan na daljnjem liječenju, a policija protiv 30-godišnjeg vozača podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U nedjelju,27.listopada, oko 21.30 sati, u Beravcima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, očevidom je utvrđeno da se vozač kretao teretnim automobilom županijskom cestom iz smjera istoka u smjeru zapada, dok se istim kolnikom, suprotnim smjerom kretao traktor s traktorskim priključkom, a kojim je upravljao 23-godišnjak. U jednom trenutku je vozač s teretnim automobilom u zavoju prešao u suprotnu prometnu traku uslijed čega je osvrtnim zrcalom teretnog automobila udario u traktorski priključak, a potom napustio mjesto događaja. Odmah po dojavi na mjesto događaja su izašli policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje koji su ubrzo pronašli teretni automobil i vozača. Policajci su utvrdili da se radi o 40-godišnjaku koji za vrijeme upravljanja teretnim automobilom kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu, a alko-testom koncentraciju alkohola u organizmu od 1,41 promil. Nesavjesni 40-godišnji vozač je doveden u Postaju granične policije Vrpolje i zadržan do otriježnjenja, a policajci protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

UHVAĆEN ZA UPRAVLJAČEM BICIKLA S 3,44 PROMILA

Prošli tjedan (od 21. do 27. listopada), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je 8 osoba lakše ozlijeđeno. Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima, utvrdili 452 prometna prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojih je utvrđeno 216. Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 je 51-godišnji državljanin Republike Srbije, koji se kretao osobnim automobilom krećući se brzinom od 197 km/h, dok je kroz naselje Stari Slatinik, sankcioniran vozač, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 102 km/h. Utvrđeno je 40 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. U 39 slučaja, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 51-godišnji biciklista iz Slavonskog Broda, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola (s 3,44 promila alkohola u organizmu). Nadalje je utvrđeno 17 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju slučajeva utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje, bez položenog ispita, istek važenja prometne dozvole i sl.).

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te pozivaju sudionike u prometu na oprez.

Slične objave