POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

PREVENTIVNE AKTIVNOSTI POLICIJSKIH SLUŽBENIKA


Mjesec borbe protiv ovisnosti – Moto: „Ustaj, ne odustaj!“

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ove godine provode niz preventivnih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.

Ovogodišnje obilježavanje je započelo predavanjem policijske službenice za prevenciju policijske uprave Irene Held u Osnovnoj školi „Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu, zajedno sa predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije. Policijska službenica je pritom učenicima skrenula pozornost na opasnosti od konzumacije opijata, usmjeravajući mlade na zdrav način života i bavljenje pozitivnim aktivnostima.

Moto ovogodišnjeg programa je „Ustaj, ne odustaj!“, koji su predložili učenici Gimnazije „Matija Mesić“. Također su učenici likovne grupe napravili i nekoliko plakata na spomenutu temu, a što se moglo vidjeti na izložbi u prostoru Gimnazije, dana 18. studenoga.

 

Međunarodni dan tolerancije – poštivanje različitosti

 

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, policijska službenica Ureda načelnika policijske uprave Irena Held, dana 15. studenoga, održala je edukaciju učenicima sedmih razreda u Osnovnoj školi “Hugo Badalić“, u Slavonskom Brodu, a u suradnji s djelatnicima Centra za socijalnu skrb. Policijska službenica je pritom učenicima naglasila važnost poštivanja različitosti, toleriranja i razumijevanja, kao i njegovanja mirnog rješavanja problema i društvenih sukoba.

Edukaciju su održali i policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška Ivana Zukanović i Tomislav Maraković, koji su na spomenutu temu educirali učenike sedmih razreda Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ u Novoj Gradiški.

Slične objave