POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

ZAJEDNIČKI NADZOR POLICIJSKIH SLUŽBENIKA, CARINE I DRUGIH INSPEKCIJSKIH SLUŽBI


U nedjelju, 27. listopada, u vremenu od 1.15 do 2.30 sati, u Slavonskom Brodu, u užem centru grada, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zajedno sa službenicima Carine, predstavnicima Državnog inspektorata, odnosno Turističke inspekcije, nadzirali su nekoliko ugostiteljskih objekata, kojom prilikom je u unutrašnjosti bilo nekoliko stotina posjetitelja. Prilikom nadzora policijski službenici su izdali 12 pisanih i usmenih upozorenja, te 3 prekršajna naloga zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Pritom je na podu pronađeno odbačeno 2 paketića, težine 2,54 grama droge amfetamina, 0,3 grama droge kokain, te 5 paketića sa 7,02 grama droge marihuane. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska osoba koje su odbacile drogu.

Turistički inspektori su prilikom nadzora utvrdili 3 prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a Carinski službenici su utvrdili 2 prekršaja iz Općeg poreznog zakona.

Oko 2 sata, u jednom nadziranom ugostiteljskom objektu, 43-godišnjak je remetio javni red i mir vikom i galamom, vrijeđajući pogrdnim riječima policijske službenike, zbog čega je uhićen, te mu je izdan optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Slične objave