Policijska uprava BPŽ

Policija kontrolira brzinu u Akciji „Brzina“

SLAVONSKI BROD, 30. kolovoza 2023. - Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će u koordiniranoj preventivno-represivnoj akciji sa susjednim policijskim upravama, sutra (četvrtak) 31. kolovoza provesti akciju „Brzina“ u vremenu od 14 – 18 sati.


Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture svih sudionika u prometu, s naglaskom na suzbijanje prekršaja – nepropisna brzina kretanja vozila, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Pozicije na kojima će se vršiti nadzor vozača, određene su sukladno broju počinjenih prekršaja nepropisne brzine i prometnih nesreća koje su se dogodile zbog takvih prekršaja. Također, sukladno početku školske godine pojačano će se mjeriti brzine u zonama odgojno obrazovnih ustanova.

U prvih sedam mjeseci 2023. godine, u odnosu na isto razdoblje 2022. godine na području Policijske uprave brodsko-posavske došlo je do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća za 143, povećanja broja teških prometnih nesreća za 9, povećanja broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 10 te povećanja broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenima za 19.

U 2023. godini u prometnim nesrećama ukupno je nastradalo 298 osoba, od kojih su tri smrtno stradale, 64 je teško ozlijeđenih, dok je 231 osoba lakše ozlijeđena.

Policijski službenici pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

 Foto: Ministarstvo UP RH

POLICIJSKI SLUŽBENIK

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Tomislav Kovačević

 

Slične objave