OPĆINA OKUČANI

Okučani iz godine u godinu postupno dobivaju  novi i ljepši  izgled

 

Okučani su već godinama primjereno uređeno mjesto. Da uvijek može i bolje  potvrđuje  njegovo središte koje  je postupno, iz godine u godinu, dobivalo  novi i ljepši  izgled. Ne odnosi se to samo na hortikulturu. Nakon što je adaptirana  općinska upravna zgrada, uređen Trg dr. Franje Tuđmana i izgrađena školska sportska dvorana,  završena je i obnova zgrade osnovne škole. Trenutno se izvode  radovi na  vanjskom i unutarnjem uređenju  Društvenog doma. Dodajmo da središtem Okučana dominira župna crkva  Sv. Vida čija je izgradnja završena 2003. godine.

Ove godine, zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja,  izvedeni su radovi druge faze uređenja Spomen-parka. Nakon  što je prošle godine postavljeno spomen-obilježje „Kristalne kocke vedrine“  u počast  hrvatskim braniteljima  poginulim u  oslobađanju okupiranog  dijela zapadne Slavonije u VRO „Bljesak“,  ove je godine ministarstvo izdvojilo 750.000 kuna za radove, kako je planirano u drugoj fazi,  koji su uključivali i uređenje spomen kosturnice borcima i žrtvama fašističkog terora.  Radovi su završeni  hortikulturnim uređenjem.

Dodajmo da o uređenju  Okučana i održavanju javnih površina brinu djelatnici Komunalnog poduzeća „Sloboština“, a angažirani su i zaposleni u javnim radovima.

Slične objave