MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Radionica micro.bit  kao glazbeni instrument

 

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, koji se održava pod  motom  „U ritmu čitanja“, zajedno s „Planet računalima“ i Danijelom Relkovićem, Gradska knjižnica Nova Gradiška  organizirala  je radionicu micro.bit  kao glazbeni instrument. Radionicu je vodila Kristina Slišurić, prof. informatike, učiteljica u OŠ „Matija Gubec“ Cernik. Suvoditeljice su bile Biljana Dakić,prof. ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška i knjižničarka Biljana Radoš.

„I mi pokušavamo slijediti tu STEM revoluciju i javili smo se na Natječaj za donacije te dobili 24 seta micro.bitova i ljetos smo u knjižnici imali 4 radionice. Kako je zgrada Doma kulture u kojoj se nalazimo bila u energetskoj obnovi nismo bili u mogućnosti nastaviti ih u Knjižnici. Tako smo radionice održali i u Gradskoj vijećici u suradnji s tvrtkom DEEP DATA i evo sada i s „Planet računalima“ . Planiramo i suradnju s prof. Krunoslavom Cvitkovićem iz ETŠ i ekonomske škole i vjerujemo da će djeci, uz to što će dosta toga naučiti, ovakav sadržaj biti i motivacija za upis u spomenutu strukovnu srednju školu kao i uopće za IT područje“, rekla  je Biljana Dakić.

„Micro.bit je uređaj koji se može programirati za različite vrste kreacija i djeca na taj način stječu osnovne vještine programiranja, iskazuju kreativnost u različitim područjima. Mogu se i likovno i glazbeno izražavati. Danas smo odabrali baš ovu temu i radionicu iz više razloga. Jedan je taj što obilježavamo Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine u znaku glazbe „U ritmu čitanja“ i micro.bit uređaje ćemo programirati da sviraju. Pokušat ćemo napraviti jedan orkestar koji će zajedno odsvirati nekakvu pjesmicu. Drugi je razlog obilježavanje EU tjedna programiranja i na razini Europe organizirano je jako puno sadržaja i aktivnost“,rekal je prof. Kristina Slišurić.   Uspješnu dugogodišnju suradnju s Gradskom knjižnicom potvrdio je  Danijel Relković naglasivši kako prostor informatičke edukativne učionice rado ustupa djeci i knjižnici.

Slične objave