SLAVLJE U VODOVODU ZAPADNA SLAVONIJA

Osigurali građanima  opskrbu vodom i uselili u novi prostor

 

Bilo je svečano 7. studenoga u Vodovodu Zapadne Slavonije u Novoj Gradiški. Članovi uprave Davor Rukavina i Matej Severović, zajedno sa djelatnicima slavili su  dvije godine postojanja tvrtke koja vodom opskrbljuje grad Novu Gradišku i deset općina novogradiškog kraja i prigodno otvaranje novouređenog poslovnog prostora na gradskoj tržnici.  Razloga  za slavlje imali su gradonačelnik Vinko Grgić i  općinski načelnici jer nakon stalnih problema u opskrbi  vodom  takvih problema više od godinu dana  nije bilo.

Kako se čulo u izlaganjima  Mateja Severovića, Davora Rukavine i gradonačelnika Vinka Grgića, stvaranje stabilne tvrtke za opskrbu vodom rezultat je deset godišnjih natezanja  i nadmudrivanja  u nastojanju da se  dvije  tvrtke u velikim teškoćama, „Slavča“ Nova Gradiška i Vodovod Davor,  spoje u jednu. Kako je kazao Davor Rukavina, a potvrdio Davor Vukmirić, zamjenik glavnog direktora Hrvatskih voda, Vodovod Zapadne Slavonije, iako malo, jedno je od 41 samostalne  vodoopskrbne  tvrtke u Hrvatskoj. Podsjetimo. Bilo je strahovanja da će se Vodovod zapadne Slavonije pripojiti  nekoj  od većih tvrtki u susjedstvu, brodskoj, požeškoj, pa čak o novljanskoj. Sada na području Brodsko-posavske županije djeluju dvije tvrtke  za opskrbu vodom, u Novoj Gradiški i  Slavonskom Brodu.  Može se zaključiti da je cilj postignut.

„Na današnji dan prije dvije godine, Trgovački sud donio je odluku o udruživanju dvije tvrtke. Nije to bilo jednostavno, bio je mukotrpan i dug put. Deset godina nastojanja, lobiranja, sastanaka i dogovora, uspjeli smo u  naumu i udružili firme. Pokazalo se kao idealno, a ono što slijedi je budućnost, koja je, vjerujem svijetla“, rekao je Matej Severović.

„ Zatekli smo probleme i dvije tvrtke,  ”Slavču” koja je prošla kroz stečajnu nagodbu i Vodovod Davor  s jako velikim dugovima. Prešli smo preko nekih povijesnih nebuloza koje je prekinuo gradonačelnik Vinko Grgić. U konačnici smo krenuli prema naprijed da bi 2017. godina za nas  bila prekretnica, jer smo  počeli smo s radom kao Vodovod zapadne Slavonije. U ovaj prostor uložili smo 1,7 milijuna  kuna. Milijun kuna su sredstva iz  dugoročnog kredita s mjesečna otplatom od deset tisuća kuna. Taj novac  dobijemo  uštedom u režijama koje smo imali u starim prostorijama, koje su bile energetska katastrofa. Prodajom prostora tvrtki Odlagalište dobili smo 500.000 kuna,  a 200.000  kuna su naša sredstva iz redovnog poslovanja.  Na ovih 450 kvadrata prostora smo zaista ponosni“,  rekao je Davor Rukavina. Zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Vinko Grgić. Podsjetio je na vrijeme kada je bilo velikih problema  u opskrbi grada vodom, a veoma značajnim naveo što je Vodovod zapadne Slavonije ostao neovisan. Problemi su, kako je naglasio, iza nas i zahvalio svima koji su  u proteklim godinama dali svoj doprinos da se  problem, vodoopskrbe riješi na najbolji način. Svima je zahvalio  i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. „Partnerska priča  Vodovoda Zapadna Slavonija i Hrvatskih voda dovela je do toga  da na ovom području nemamo problema sa provođenjem EU projekata i redovnih programa. Prošle smo godine imali mali zastoj, nedovoljnu komunikaciju u timu, ali u  dva sastanka sve smo riješili. Vodovod Zapadna Slavonija je jedan od vodećih i jamči još kvalitetniju suradnju i nove projekte koji stoje pred realizacijom. Hvala Davoru Rukavini  na lijepim riječima da su vrata Hrvatskih voda uvijek otvorena.  Zato smo i osnovani, kako bi bili na usluzi našim građanima. Imate jedan dobar pristup i prepoznajete strateške ciljeve, kao i put i spremnost da budete još učinkovitiji. Vi ćete po ovome kako sada stvari stoje, ostati samostalni, a odluka od prije nekoliko godina  pokazuje da  ste bili ispred vremena,  spremni na razgovor i ustupke. Velik je ovo iskorak za sve sudionike i svi ćemo od toga profitirati“,  kazao j je Davor  Vukmirić.

Slične objave