UDRUGA STVARATLJA U KULTURI NOVA GRADIŠKA

Otvoren prvi dio likovne izložbe

 

Otvorena je još jedna izložba slika članova Likovne sekcije “Duga”, Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška. Prikaz je to radova nastalih na likovnoj koloniji u kojoj su sudjelovali strani i domaći umjetnici.

Ove je godine izložba postavljena u Galerijskom prostoru, a posjetitelji je mogu razgledati sljedećih mjesec dana jer će biti u tri dijela. Kako je istaknula članica udruge Katarina Čanić, u izradi izložbe je sudjelovalo 39 stranih slikara i 14 domaćih slikara. Nastala su 62 rada u raznim tematikama, tehnike ulje na platnu, akvarel, akril tehnika, motivi su vrlo različiti, od apstrakcija, mrtve prirode do pejsaža.

Tu su i pejsaži krajolika jer većina slikara voli svoj kraj, nosi ga u duši i voli to svoje prirodno okruženje.  – “Predstavljamo se prvim dijelom izložbe zbog velikog broja radova, sudjelovalo je 17 županija i svih gradova Hrvatske. Ovom izložbom želimo pokazati da je naša udruga i dalje aktivna, punimo 19 godina postojanja. Veliki dio slika doniramo za bolnice, udruge, djecu, svrha je pomoć drugima. Iz godine u godinu napredujemo, učimo i stvaramo nove radove.”

 

– “Trenutno imamo 30 članova, mladih članova imamo nešto manje iako bi silno željeli da nam se pridruže mladi umjetnici s našeg područja. Mi smo samo zaljubljenici u likovnu kulturu, nema tu profita.”

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina:

– ” Nadam se da će ubrzo i drugi dio izložbe, uskoro će Dan grada pa bismo mogli upotpuniti izložbu u gradskom prostoru. Moram priznati da me iznenadila pozitivna atmosfera pri nastajanju ovih radova jer se vidi kako su tu dobru atmosferu i svoj dobar duh umjetnici prenijeli na ove krasne slike. Zahvaljujem se u ime Grada jer ste tako aktivni i uvijek ćemo podržavati vaš rad.” – istaknula je Trupina.

Slične objave