GORNJI BOGIĆEVCI

Put našeg otkupljenja

Vjernici župe Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima  na lijep način zakoračili su u Veliki tjedan. Naime, članovi KUD-a „Starča“iz G. Bogićevaca  u predvečerje Cvjetnice – Nedjelje Muke Gospodnje,  uprizorili su igrokaz „Put našega otkupljenja“, u kojem su u jednosatnom  scenskom prikazu, vjernicima zorno približili  zadnje sate života  Isusa Krista.  Scenarij  je napisao Karlo Belak na temelju filma Mela Gibsona „The PASSION oft he Christ“, iz kojeg je korištena i zvučna podloga.

          Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i općine Gornji Bogićevci.

          Jedinstvene kostime skrojile su Ivanka Baković, Mirjana Zdunić i Ljuba Hilla, a dio opreme i rekvizita  posuđen je od Dramske družbe „Sveti Vid“ iz Okučana (korištenih pri scenskom prikazu „Muka, smrt i uskrsnuće Isusa Krista“.)

Lik Isusa Krista  uprizorio je  pisac scenarija Karlo Belak koji je ujedno i redatelj, ulogu Poncija Pilata Marko Derežanin, Kajfu Mato Knežević – Maća, Velikog svećenika  Anu - Ivica Lopar, Mariju Majku Isusovu  Kristina Belak, Pilatovu ženu  Klaudiju - Mara Klarić, Mariju Magdalenu Darija Tomić, Veroniku Ira Mandir, Šimuna Cirenca i Josipa iz Arimateje Mirko Ćumurdžić, Barabu Josip Mihalek, đavla Marijana Bogdanović ….

            Za rasvjetu je bio zadužen Ivan Siladi, za ton Filip Benedeković i Mario Peterle.    

          Tridesetak aktera okupilo se s područja  općina Gornji Bogićevci, Dragalić i Okučani, ne štedeći vremena ni truda i za samo mjesec dana bili spremni  za nastup.

          Zbog  epidemioloških mjera, ovu vrlo uspješnu izvedbu nije mogao vidjeti  veći broj vjernika, ali svi se nadaju da će uskoro doći vrijeme povoljnije za okupljanja i za ovaj i za slične sadržaje.

                                                                     Višnja Mikić

 

Slične objave