REŠETARI

DVD Rešetari promoviralo knjigu „90 godina humanog rada i djelovanja“

REŠETARI, 22. Svibnja 2021. - Jučer je u novom društvenom domu u Rešetarima  DVD Rešetari predstavilo knjigu  „90 GODINA  HUMANOG RADA I DJELOVANJA“, izdanu u povodu 90. obljetnice društva. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera planirano rođendansko slavlje moralo je prošle godine biti odgođeno, pa je odgođena i  promocija ove knjige čiji je autor Franjo Samardžić.

    Pozdravljajući okupljene Antun Jug, predsjednik DVD Rešetari,  izrazio je zadovoljstvo što je napokon došlo do promocije  knjige koja govori i 90 godina rada vatrogasaca  u Rešetarima i naporima koji su članovi društva ulagali da se ono održi u svim povijesnim previranjima, društvenim uređenjima i državama i  pod motom „Vatru gasi - brata spasi“,  unapređuje svoj rad i  priskače  ljudima u nevolji, bilo da se radi o požarima ili  drugim nedaćama.

   O knjizi su, uz autora Franju Samardžića, govorili općinski načelnik Zlatko Aga,  Tihomir Batalo, ravnatelj Osnovne škole Ante Starčevića, velečasni Josip Bogović i Krešimir Knežević, zamjenik predsjednika DVD-a  Rešetari. Govorili su o značaju koje je DVD Rešetari imalo u proteklih 90 godina u ukupnom životu mjesta, posebno njegovom društvenom životu  jer  su vatrogasci bili inicijatori  brojnih događanja  u mjestu, a vatrogasni dom mjesto okupljanja  mještana.  Govorili su o zajedništvu i suradnji DVD-a, Crkve,  škole kao obrazovne ustanove  i učitelja  koji, osim što  su bili  prosvjetitelji,  su bili i  vatrogasci.  Ivica Jelančić govorio je  novim povijesnim saznanjima  o nastanku  mjesta Rešetari  i potrebi da se ona obznane i na prikladan način prezentiraju javnosti. Zlatko Aga posebno je zahvalio Franji Samardžiću koji je, kako je rekao napravio odličnu knjigu i sačuvao od zaborava minulo vrijeme u 90 godina života DVD- a Rešetari.  Iako zbog epidemioloških mjera nije bilo  obilježavanja  obljetnice rešetarački vatrogasci imaju  velikih razloga da budu zadovoljni.  Antun Jug i  Krešimir Knežević zahvalili su svima  koji su dali svoj doprinos  da se knjiga pripremi i tiska, posebno  Općini Rešetari  i načelniku Zlatku Agi na potpori koju imaju.  Na poklon su  u povodu obljetnice dobili novi  i opremljeni vatrogasni dom sa spremištima, a  kako su najavili Antun Jug i načlenik Zlatko Aga  uskoro stižu i tri vatrogasna vozila. Rešetarački vatrogasci  mogu se pohvaliti  da imaju  više nego  primjerene uvjete za rad i  intervencije pa ne čude  novi obučeni vatrogasci i  novi članovi koji im se pridružuju.

 

 

 

Slične objave