OKUČANI

Održana završna konferencija energetske obnove Doma zdravlja u Okučanima

OKUČANI, 24.  svibnja 2021. - Više aktera je 24. svibnja u Okučanima imalo razloga za zadovoljstvo, prije svih  zdravstveni djelatnici i stanovništvo okučanskog kraja. Prigodno je, naime,  obilježen  završetak  energetske obnove zgrade Doma zdravlja u Okučanima, pa zadovoljstvo  nisu krili Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška,  župan brodsko-posavski  Danijel Marušić i predstavnici  Županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje predvođeni  pročelnikom Brankom Sabom. Zadovoljan je bio i općinski načelnik Aca Vidaković koji je naglasio  da je  energetskom obnovom  zgrade Doma zdravlja u Okučanima privedena kraju obnova  najvažnijih  društvenih objekata, navodeći pritom  obnovu zgrada Osnovne škole i Policijske postaje, te Doma kulture.  Najavio je i nove projekte. Nazočni su bili predstavnici izvođača radova i nadzora.

  Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja „Dr Andrija Štampar“  Nova Gradiška, u čijem je sastavu i okučanski Dom zdravlja, je zadovoljan  jer je nakon ulaganja u obnovu unutarnjeg prostora  i opremanje ordinacija  proteklih godina,  obavljena  energetska obnova i time ostvarene velike uštede u potrošnji energije.

   Kako je kazao župan  Danijel Marušić vrijednost projekta je nešto više od 1,3 milijuna kuna od kojih  su 730.000  bespovratna sredstva EU, a ostalo sredstva Brodsko-posavske županije.

   O velikim ulaganjima u energetsku obnovu zdravstvenih objekata na području Brodsko-posavske županije, od kojih su najveća  ulaganja brodsku i novogradišku bolnicu, govorio je Branko Sabo. Govorio je i o novim projektima i ulaganjima u zdravstvu i socijalnoj skrbi.

 

 

Slične objave