DRAGALIĆ

Za predsjednicu Općinskog vijeća Dragalić izabrana Vesna Peterlik (HDZ)

DRAGALIĆ, 17. lipnja 2021. – Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dragalić  sinoć je za predsjednicu  Općinskog vijeća izabrana  VESNA PETERLIK (HDZ),  a za zamjenika DARKO MARJANOVIĆ (HDZ).  Izabrani su sa 6 glasova za i 3 suzdržana.

U prvom dijelu sjednice  predsjedala je  Dubravka Knežević, tajnica Županijske skupštine , a  potom Vesna Peterlik  sa liste HDZ-e  koja je  na izborima  dobila najveći broj  vijećničkih mjesta, a potom i kao novoizabrana predsjednica. 

 Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća nazočni  su bili  načelnik ZVONIMIR KARLIK koji je na  prošlim izborima potvrdio još jedan mandat, isto kao i RANKA  MILOJKOVIĆ (SSDS)  kao zamjenica načelnika iz redova srpske nacionalne manjine.

Predsjednik  Mandatne komisije ZORAN MAJNARIĆ, nakon uvida u izborni materijal,  vijećnike je upoznao sa  rezultatima za izbor  članova Općinskog vijeća Općine Dragalić na izborima održanim 16. svibnja 2021. godine.

Lista HDZ-e je dobila 196 glasova ili 39,04 posto, Lista Grupe  Birača Maria Brađaševića  190 glasova ili 37,84 posto  i Lista SDP-e 116 glasova ili 23,10 posto.

Vijećnici su na znanje primili izvješće o provedenim izborima za Općinsko Vijeće Općine  Dragalić  uz konstataciju da je osigurana zastupljenost srpske nacionalne manjine. Svečano su prisegnuli i pismenu prisegu potpisali.

Članovi Općinskog vijeća Općine Dragalić sa liste HDZ-e su VESNA PETERLIK, ZLATKO DEVEDŽIĆ, DARKO MARJANOVIĆ i  ZORAN MAJNARIĆ,  Grupe građana MARIO  BRAĐAŠEVIĆ, BRANKICA FRANJEŠEVIĆ i VJEKOSLAV BARTA i sa liste  SDP-e  BRANKO TURK i  RADE BOSANAC.

Predsjednica  Općinskog vijeća  Vesna Peterlik  zahvalila je na ukazanom povjerenju  i  pozvala vijećnike na suradnju  u interesu, kako je naglasila,  svih građana i prosperiteta Općine Dragalić.

 

Slične objave