DAN OPĆINE REŠETARI

Općina Rešetari ostvarila je brojna postignuća u proteklih 29. godina postojanja

REŠETARI,  6. svibnja 2022. - U povodu  obilježavanja  Dana općine i ove godine   bilo je u Rešetarima  svečano  s puno zadovoljstva jer se  obilježavala i 29. obljetnica općine. Bila je to i prigoda da se govori i podsjetiti na brojna postignuća koja su u ovoj općini ostvarena u  proteklih godinu dana, ali i od osnivanja i ustrojavanja Općine Rešetari od 1993. godine. Nisu stoga izostale ni brojne čestitke i pohvale općinskom načelniku Zlatku Agi i  Općinskom vijeću i predsjednici Milki Perković.

 

    Tradicionalno  su  uz  molitvu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima  s područja općine i biste prvog hrvatskog  predsjednika dr. Franje Tuđmana i time odana  počast ljudima koji su  najzaslužniji za slobodnu i neovisnu  Domovinu Hrvatsku. 

 

   U nazočnosti župana brodsko-posavskog Danijela Marušića i ravnateljice Županijske uprave za ceste  Olivere Maglić, prigodno  u  promet puštena  modernizirana županijska cesta Zapolje - Brđani.  Nositelj projekta vrijednog 1,7 milijuna kuna  je  bila Županijska uprava za ceste, a  Općina Rešetari je bila  partner. Izgradnju je financirala Brodsko-posavska županija. Modernizacijom ove ceste realizirana je višegodišnja težnja Općine Rešetari i udovoljeno  inicijativi mještana Brđani da se  asfaltira i jedina nerazvrstana cesta u općini.

 

    Svečano  je obilježen završetak EU projekta i posvećen  novoizgrađeni  Dječji vrtić „Čarobni svijet“ u Rešetarima. O značaju  koji  novi vrtić ima u  pomoći mladim obiteljima i  demografskoj obnovi  govorili su mr. sc. Davor Huška, ravnatelj uprave za financije  i informacijsko-telekomunikacijske  sustave za  u Ministarstvu  regionalnog razvoja  i fondova EU,  načelnik Zlatko Aga i  ravnateljica Dječjeg vrtića  „Čarobni svijet“ Valentina Ivanišević.

    Projekt „Dječji vrtić Čarobni svijet u Rešetarima” vrijedan je 12 milijuna kuna, od  kojih  je 7,44 milijuna kuna sufinancirano EU sredstvima iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.  Dječji vrtić koja će svojim kapacitetom za prijam 107 djece zadovoljava potrebe općine, a samim time otvorila se potreba za novim radnim mjestima na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe.

 

Svečana sjednica Općinskog  s prezentacijom projekata općine i dodjelom priznanja  bila je prigoda da se predstave projekti realizirani u proteklih godinu dana i projekti koji će se realizirati u narednom periodu o čemu su  govorili predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković i načelnik Zlatko Aga. Protekla godina potvrdila je Općinu Rešetari kao jednu od najuspješnijih općina  pa ni ovoga puta nisu  izostale pohvale načelniku, Općinskom vijeću i djelatnicima općinske uprave na postignutim uspjesima.

 

Slične objave