OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI

Tradicionalno na Duhovski ponedjeljak proslavljen Dan općine Gornji Bogićevci

GORNJI BOGIĆEVCI, 7. lipnja 2022. - Nakon što su 5. lipnja Bogićevljani i njihovi gosti obilježili blagdan Duhova, svoju i jednu od najstarijih svetkovina crkve, na Duhovski ponedjeljak, u Gornjim Bogićevcima je bilo svečano. Zajedno sa stanovnicima ostalih mjesta u općini brojnim događanjima obilježen je Dan općine Gornji Bogićevci. Nakon svete mise koju je u župnoj crkvi  predvodio fra  Ivo Brezović, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim domoljubima i spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pod predsjedanjem Željka Klarića održana je  svečane sjednice Općinskog vijeća.  Svečana sjednica je bila prigoda  da predsjednik Općinskog vijeća  Željko Klarić govori o radu Općinskog vijeća,  zahvali se načelniku i djelatnicima  Općinskog upravnog odjela na doprinosu koji su dali u unapređenju života u lokalnoj zajednici, a načelnik Pavo Klarić o aktivnostima u proteklih godinu dana kojima je izgrađena nova komunalna i društvena infrastruktura i unaprijeđen život stanovništva u što je utrošeno ukupno 4,2 milijuna kuna. Naglasio je napore koji se ulažu kako bi se spriječio odlazak mladih sa područja općine i popravila demografska slika, jer se  još uvijek više umire nego rađa, a po posljednjem popisu stanovništva, u odnosu na prethodni, na području Općine Gornji Bogićevci je  500 stanovnika manje.   

 U nazočnosti brojnih uzvanika među kojima su bili Željko Burazović, izaslanik brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, Vitomir Žakić, Aca Vidaković i Velimir Paušić, općinski načelnici iz  Cernika, Okučana i Stare Gradiške, Zrinko Kapetanić, načelnik Policijske postaje Okučani, te predstavnicu institucija, ustanova i udruga, te drugi uzvanici Pavo Klarić, načelnik općine Gornji Bogićevci govorio je o brojnim realiziranim projektima i postignućima u proteklom periodu zahvalivši se na dobroj suradnji s BPŽ, načelnicima susjednih općina i drugima institucijama koje pomažu rad općine.  

Na svečanoj sjednici  Pavo Klarić i Ivo Čakarić, načelnici općina Gornji Bogićevci i Dobretići, potpisali su povelju o bratimljenju između te dvije općine koje povezuje dugogodišnje prijateljstvo i suradnja.  

Načelnik Pavo Klarić i predsjednik Općinskog vijeća Željko Klarić, uručili su općinska priznanja za ovu godinu. Plaketu i Grb općine dobili su Radio „Bljesak“,  posthumno Jozo Bungić i  Ivan Siladi, a Zahvalnicu i Grb uručeni su fra Ivi Brezoviću, župniku župe Duha Svetoga.  U povodu Dana općine  u organizaciji NK „Sloboda“ odigrana je nogometna utakmica na nogometnom stadionu „Brezine“, a na malonogometnom školskom igralištu  održana je  večer folklora u organizaciji KUD.a „Starča“.  

    I ove godine obilježavanje Dana općine nije prošlo  bez pečenog vola i  tradicionalnog   cjelodnevnog druženja u  Hrvatskom seljačkom domu.  

 

Slične objave