NOVA GRADIŠKA

Započelo 26. novogradiško glazbeno LJETO

NOVA GRADIŠKA, 12. kolovoza 2022. - Nakon press konferencije održane sinoć u Turističkoj zajednici na kojoj su izvođače rock večeri predstavili Dalibor Petković Petko, voditelj i Dinka Matijević, direktorica TZGNG, Open air festival, 26. novogradiško glazbeno ljeto započelo je rock koncertom sastava „Another rock trio” iz Novske. Nakon laganog zagrijavanja publike koja se polako sve više gomilala na središnjem gradskom trgu, na pozornici je zasjao sastav „Električni orgazam”, koji je već četiri desetljeća na sceni. Headlineri večeri bili su kultni sastav „Dubioza kolektiv”, bend koji je nakratko prekinuo turneju po Španjolskoj kako bi nastupio u Novoj Gradiški. Sjajnim glazbenim i scenskim nastupom oduševili su brojnu, uglavnom mlađu publiku, koja ih je razdragano dočekala i pozdravila.

 Večeras nastupaju Tamburaški sastav „Bisernica”, Tomislav Bralić i klapa „Intrade” te zvijezda večeri Halid Bešlić.

Subota, 13. lipnja, Zdravko Čolić, i „Ljubavnici”, zabavljat će posjetitelje, a prije njih će se održati festival„Djeca pjevaju hitove”.

 U nedjelju, 14. kolovoza Gradski orkestar i Tamburaški sastav „Satir” koji je nedavno proslavio 30 godina rada, polako će smirivati gromoglasnu atmosferu koja je do ranih jutarnjih sati držala budnom brojne stanovnike Nove Gradiške.  Bogata gastronomska ponuda će i pića , te drugih proizvoda iz kućne radinosti obogatila je i ovogodišnje Novogradiško glazbeno Ljeto.

Foto: K.Lipičanin, i iz grupe whats app Berny

Slične objave