OPĆINA REŠETARI

U Drežniku održano 20. „Kolo na Medanu“

DREŽNIK, 20.  kolovoza  2022.  – Tradicionalna folklorna manifestacija “Kolo na Medanu”, pod pokroviteljstvom općine Rešetari,  održana je 20. kolovoza, dvadeseti  puta. Organizator,  Kulturno umjetničko društva “Drežnik” i još je jednom  Drežničanima i njihovim gostima omogućilo hvalevrijedno folklorno druženje. Uz domaćine, njihovu dječju  pjevačku i folklornu skupinu i tamburaše,  na pozornici u središtu mjesta  nastupile  su  folklorne i pjevačke skupine kulturno-umjetničkih društava KUD Seljačka sloga iz Opatovca, KUD Fra Marijan Lanosović iz Orubice, KUD Napredak iz Odžaka, KUD Mijat Stojanović iz Babine Grede i KUD Cetingradska tamburica.

    Bila je to još jedna promocija  glazbene i  kulturne baštine  koja je potvrdila ono što se godinama zna, da su Drežničani, na samo vrsni organizatori i  dobri domaćini, već i čuvari izvorne folklorne  baštine. Nisu zato  na otvaranju  izostale pohvale  od strane Zlatka Age, načelnika općine Rešetari,  koji je smotru otvorio i naglasio da je općina Rešetari  uvijek  bila potpora KUD-u Drežnik i njegovim članovima, te da će to biti i ubuduće. Svima koji su  doprinosili  radu društva zahvalio se, pozdravljajući okupljene,  posebno goste, Branko Vukšić, predsjednik KUD-a Drežnik. Istaknuo je kako je Kud Drežnik snimio CD sa svim izvornim pjesmama i plesovima i koji se može kupiti.

 Ispred Brodsko-posavske županije nazočan je bio župan Danijel Marušić, a nazočna je bila i Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća općine Rešetari. I ovo „Kolo na Medanu“ završilo je zajedničkim kolom,  potom i druženjem uz sastav Ličke drvosječe.

 

Slične objave