NOVA GRADIŠKA

Gradsko društvo Crvenog križa obilježilo Svjetski dan prve pomoći

NOVA GRADIŠKA, 10. rujna 2022. - Gradsko društvo Crvenog križa 9. rujna obilježava  Svjetski dan prve pomoći. Tradicionalno se u cijelom svijetu obilježava svake druge subote u rujnu  na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog  polumjeseca.

      Nacionalna društva obilježavaju  ga  putem raznih aktivnosti,  ukazujući građanima u zemljama u kojima djeluju, na važnost  pravodobno i na pravilan način pružene prve  pomoći. i izgradnje svijesti o  solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna.  Učinilo je to  na gradskom trgu i  Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška i podsjetilo  građane  koliko je  važno osposobljavanje što većeg broja ljudi za pružanje prve pomoći u spašavanju života kao i u smanjenju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.

   Ovogodišnja tema  obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći posvećena je važnosti  cjeloživotnog učenja i uključuje  sve dobne skupine, djecu, odrasle i starije osobe.

 „ Budući da je prva pomoć tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa naše društvo predviđenim aktivnostima nastoji potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje  s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica od invaliditeta zbog iznenadnih bolesti i ozljeda. Kroz pokaznu vježbu mladeži Crvenog križa Gimnazije Nova Gradiška, prikazali  smo građanima pružanje prve pomoći unesrećenima. Uz Crveni križ s  nama su, kao i svake godine, djelatnici Policije, Patronažne službe i Hitne pomoći. Patronažna služba građanima je  mjerila tlak i šećer u krvi“, rekao je Dario Pauković, ravnatelj GD CK Nova Gradiška.

 

 

 


 

 

Slične objave