OPĆINA REŠETARI

Klima uređaji za Industrijsko-obrtničku školu

Božićno vrijeme je vrijeme dobrih djela i darivanja, stoga je Industrijsko –obrtnička škola u Novoj Gradišci dobila je vrijednu donaciju u iznosu od 12.010,00 kn od Općine Rešetari za dvije klima opreme od 5,8 kW i 3,5 kW sa postavljanjem.Klima uređaji postavljeni su u praktikumima kuharstva i ugostiteljski poslužitelja, prostora Industrijsko – obrtničke škole. Spomenuti prostori nalaze se na južnoj strani zgrade te je rad u toplim mjesecima izuzetno otežavajući za učenike u tim vremenima. Ovu vrijednu donaciju ravnateljici škole prof. Mirela Brlić – Trnka uručio je načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga. Ravnateljica škole upoznala je načelnika Aga sa radom ova dva praktikuma i samog vođenja 110 učenika ugostiteljske struke u koji polaze i djeca sa područja Općine Rešetari. Također je općini Rešetari ponudila i suradnju spomenutih zanimanja u školskim radionicama/praktikumima koja se mogu realizirati kroz učeničku praktičnu nastavu.

Upoznala je načelnika sa drugim potrebama škole i poželjela suradnju na obostrano zadovoljstvo.

Zahvalila se općini Rešetari na vrijednoj donaciji kao i načelniku Zlatku Agi na prepoznavanju potrebe srednje Industrijsko - obrtničke škole u Novoj Gradiški.

Načelnik Zlatko Aga izjavio je da se iznenadio sa zahtjevom ravnateljice za ukazanom potrebom pa kako općina svake godine u mjesecu darivanja pomogne javne ustanove i druge institucije, ove se godine odlučila na pomoć Industrijsko – obrtničkoj školi. Drago mi je što je ravnateljica prepoznala potrebu i što se javila Općini s dodatnim potrebama, iako općina nije osnivač škola i nije obvezna izdavati sredstva za potrebe škola, odluka vodstva Općine bila je da treba doprinijeti i pomoći školi da poboljšaju uvjete rada i prisustva djece na praktikumima.

Načelnik je naglasio da mu je želja da svi građani, a posebno djeca i učenici na našem području žive što kvalitetnije.

 Općina Rešetari.hr

Slične objave