OPĆINA REŠETARI

Potpisani ugovori sa stipendistima na području općine Rešetari

REŠETARI, 17. siječnja 2023. - Načelnik Zlatko Aga potpisao je ugovore s učenicima i redovnim studentima kao i izvanrednim studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju općine Rešetari za školsku/akademsku 2022./2023. godinu. Pravo na ostvarenje stipendija za učenike srednje škole u mjesečnom iznosu od 50 EUR ostvarilo je 21 učenika, dok je za redovne studente stipendija u iznosu od 65 EUR ostvarilo 10 studenata, te za izvanredne studente u iznosu od 400 EUR ostvarila su 2 studenta.

Na Javni natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija pristiglo je 53 prijave i to od njih 29 za učenike, 22 za redovne studente i 2 za izvanredne studente. Prilikom pristiglih prijava utvrđeno je da nisu sve pristigle prijave imale potpunu dokumentaciju propisanu Javnim natječajem te se takve nisu razmatrale ili su iste bile odbačene.

Prilikom ocijene kandidata o ostvarenju prava na stipendiju, bodovali su se sljedeći elementi: prosjek ocjena, socijalni status kandidata i zanimanja koja su deficitarna na području Općine Rešetari, a sve prema Odluci o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija Općine Rešetari.

„Svakako bih se zahvalio svima koji su se prijavili na Javni poziv Općine Rešetari, te čestitao svima koji su dobili pravo na ovogodišnje stipendije, a sa svrhom toga kako bi olakšali školovanje učenicima tako i studentima. Po broju, ali i po visini stipendija smo jedna od mjesnih JLS-e koja misli na svoju budućnosti, tj. na svoje mlade u njihovom obrazovanju. Uz pozdravne riječi želim puno uspjeha u školovanju i vrata općine su Vam otvorena“ – poručio je načelnik Zlatko Aga.

Slične objave