OPĆINA CERNIK

Trideset žena s područja općine Cernik od 1. veljače počinje s radom

OPĆINA CERNIK, 21. siječanj 2023. - Trideset žena s područja općine Cernik od 1. veljače dobit će posao u trećoj fazi projekta „Zaželimo zajedno više”, koji je predstavljen u srijedu, 19. siječnja u Cerniku. Ukupna je vrijednost projekta 1.480.550 kuna, a sufinancira se u 100 postotnom iznosu sredstvima Europske unije:

– Projekt se provodi u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda. Projektom se zapošljava 30 žena u svrhu potpore i podrške za 210 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u trajanju od šest mjeseci. Tu je uključena i isporuka kućanskih potrepština u vrijednosti 50 kuna mjesečno. Žene bi trebali početi raditi 1. veljače, a s radom završiti 1. kolovoza 2023. godine. Općina Cernik projekt provodi u partnerstvu s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Cilj programa je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Specifični cilj poziva je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika – kaže Ivan Ivanović, voditelj projekta.

Zadovoljan još jednim projektom koji je, zapravo, nastavak projekta „Zaželi” je i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić:

„Konačno smo dočekali da možemo provesti treću fazu projekta „Zaželi”. Radi se o nastavku projekta iz starog programskog razdoblja. Nadam se da će u novom programskom razdoblju biti omogućen duži vremenski period za provođenje ovoga programa. Žene su jako zadovoljne što im se pruža prilika da ponovno budu na tržištu rada i dobiju posao, stoga bi bilo puno bolje da im se egzistencija može osigurati na duže vrijeme. Sretni smo što smo zaposlili 30 žena, 210 korisnika jedva čekaju da one dođu u njihove kuće i krenu s uslugama pružanja pomoći u kući“, kaže načelnik Vitomir Žakić.

 

Slične objave