NOVA GRADIŠKA

Grad stipendira učenike i studente

NOVA GRADIŠKA, 24. siječnja 2023. - Grad Nova Gradiška i u ovoj će godini stipendirati učenike i studente s područja grada. Ugovori o stipendiranju potpisani su jučer u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška, a studentima i učenicima uručio ih je gradonačelnik Vinko Grgić:

– Danas su potpisani ugovori za 6 novih studentskih i 6 učeničkih stipendija. Sveukupno stipendiramo 29 studenata s iznosom od 135 eura i 12 učenika s 110 eura. Ovo nam je izniman dan kada potpisujemo ugovore i nagrađujemo učenike i studente s područja grada. Od kako smo u izvršnoj vlasti povećavali smo broj i vrijednost stipendija. Grad nastoji na vrijeme izvršiti svaku svoju financijsku obvezu, no ono što nas posebno veseli i na čemu inzistiramo je činjenica da su studenti prvi na isplatnom redu.

Prvi na listi prioriteta za isplatu iz gradskog Proračuna su naši učenici i studenti. Tim činom da su stipendije uplaćene svakog prvog u mjesecu želimo vam pokazati da ste nam na prvom mjestu, želimo vam biti poticaj u vašem učenju i radu, a nama je najbitnije da nam se vratite i pridonesete razvoju i boljitku našeg grada – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Lucija Prpić učenica je prvog razreda Gimnazije Požega i Srednje glazbene škole Požega:

– Živim u učeničkom domu, škole su relativno blizu pa mi nije problem. Dan mi je ispunjen u potpunosti, no s dobrom organizacijom sve se može. Učenička stipendija mi puno znači i bit će mi dobar „vjetar u leđa” za dalje – kaže.

Marko Orešković pohađa Srednju školu „Matije Antuna Reljkovića” u Slavonskom Brodu, smjer šumarski tehničar. Volim matematiku, prirodu i zato sam izabrao ovaj smjer. Razmišljam nastaviti dalje, no Nova Gradiška je moj grad i naravno da ću se jednog dana vratiti – kaže Marko.

Danko Jarić učenik je Srednje medicinske škole u Zagrebu:

– Stipendija mi puno znači i poticaj mi je za daljnji rad. U školi sam ostvario svoja očekivanja, snašao se, nakon fakulteta bih se svakako htio vratiti u svoj grad – kaže Danko.

 


Slične objave