STARO PETROVO SELO

GODINA BL. JULE IVANIŠEVIĆ: Hodočašće pakračkog dekanata u Staro Petrovo Selo

Autorica Višnja Mikić

 

U okviru programa Godine blažene Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, u ponedjeljak 15. svibnja u župnu crkvu njezinog krštenja u Starom Petrovom Selu, hodočastili su svećenici i vjernici Pakračkog dekanata, a pridružili su im se i vjernici iz Župe Uzvišenja Svetog Križa i Župe sv. Martina Biskupa iz Dugog Sela predvođeni svojim svećenicima Tomislavom Kraljem i Matijom Sliškovićem.
U pripravi za euharistijsko slavlje vjernici su sudjelovali u molitvenom programu koji su pripremile redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio dekan Pakračkog dekanata Jozo Zorić u zajedništvu sa svećenicima spomenutog dekanata. Na početku slavlja riječi dobrodošlice svim hodočasnicima uputio je domaći župnik Ivan Nikolić.
U prigodnoj propovijedi dekan Zorić je naveo neke ključne trenutke iz života bl. Jule i njezinih susestara istaknuvši kako je Jula bila uronjena u Isusovo Srce kroz redovitu euharistiju i molitvu, a kroz razmišljanje nad otajstvom Božje Riječi dobila je snagu Kristove milosti prožete križem i natopljene uskrsnućem.  Tako je išla služiti Isusu, poručio je dekan Zorić te zaključio kazavši da je molitva bila temelj Julina života koji govori o pravom životnom putu vjernika na kojem se ostaje vjeran krsnom savezu s Bogom sve do mučeništva.
Nakon homilije predvoditelj slavlja se uputio do krstionice u kojoj je krštena bl. Jula te zajedno sa svećenicima i vjernicima obnovio krsna obećanja. Po završetku euharistijskog slavlja mnogi su se vjernici zaustavili u molitvi pred likom blažene Jule moleći njezin zagovor za svoje životne potrebe a potom su se uputili u Godinjak, rodno selo blaženice, gdje je za sve hodočasnike pripravljena okrjepa.

 

Slične objave