GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA

Započinje mjesec hrvatske knjige

NOVA GRADŠKA, 14. listopad 2023. - Od 15. listopada do 15. studenog održava se Mjesec hrvatske knjige. I ove godine nizom raznovrsnih programa i aktivnosti obilježit će ga Gradska knjižnica Nova Gradiška.

Kako je naglasila v.d. ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška Ernestina Straga Šašić, ove godine MHK održava se pod sloganom “Nek’ ti riječ ne bude strana(c)”, stoga je cilj ovogodišnjeg izdanja manifestacije ukazati na važnost prevoditelja jer zahvaljujući njima, strana književnost, njezini klasici i suvremenici hrvatskim čitateljima nisu strani.

“Čitanje je izuzetno važno i na ovaj način, kroz ove programe, ali i aktivnosti tijekom cijele godine želimo privući što veći broj naših sugrađana u knjižnicu, posebno djece i mladih. Iako je pohvalno da mlade zanimaju digitalne tehnologije jer na taj način idu u korak s vremenom, ali kroz čitanje razvijaju kognitivne, verbalne vještine, razvijaju maštu, potiče ih na kreativnost. Niz je dobrobiti čitanja i treba ga aktivno promovirati.” – naglasila je v.d. ravnateljica. Mjesec hrvatske knjige Gradska će knjižnica započeti 16.10.2023. predstavljanjem knjiga i Tv serije Šutnja, vrhunskog istraživačkog novinara Drage Hedla. Događaj će se odvijati u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška u 19.00 h. Tijekom listopada i studenog održat će se niz radionica za djecu te predstavljanja knjiga vrsnih domaćih autora. Cjeloviti program Mjeseca hrvatske knjige pogledajte u prilogu.

 

Slične objave