DRAGALIĆ

Slijedi opremanje zdravstvene ambulante u Dragaliću

DRAGALIĆ,  14. siječnja  2024. – Općina Dragalić u ovoj godini nastavlja sa započetim poslovima i na taj način poboljšava životne uvjete stanovništva.  Uz vlastita sredstva i sredstva raznih fondova gradi  komunalnu i društvenu infrastrukturu. Uz radove na završetku izgradnje  sustava kanalizacije i vodoopskrbe za istaći je da su u prošloj godini, uz ostalo,  radilo na izgradnji  zdravstvene ambulante i  uređenju fasade  Vatrogasnog doma. 

Kako navodi načelnik Zvonimir Karlik   Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije  je, prema programu održivog razvoja lokalne zajednice, kandidiran projekt izgradnje zgrade zdravstvene ambulante u Dragaliću. Ukupna vrijednost ove investicije je nešto više od 200.000,00 eura, a udio Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u ovom projektu je oko 47.000,00  eura.  Radovi su koncem prošle godine privedeni kraju, a slijedi uređenje prostora oko ambulante i njeno opremanje namještajem i zdravstvenom opremom.

Kada i to bude  riješeno ambulanta treba imati  i liječnika što bi mogao biti problem  jer nema dovoljno liječnika obiteljske medicine. Toga su svjesni općinski načelnik Zvonimir Karlik  i ravnatelj  novogradiškog Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Marijan Šapina koji kaže da se  u nedostatku liječnika za potrebe zdravstvene skrbi u okviru Doma zdravlja  moraju dovoditi liječnici  iz drugih sredina, a što se tiče obiteljske medicine  postoji mogućnost da se problem riješi na način da jedan liječnik radi u više ambulanti. 

Drugi objekt  od društvenog interesa koji je završen prošle godine je Vatrogasni dom. Uređena je fasada i to  isključivo sredstvima iz  općinskog proračuna u neto iznosu nešto više od 27.000,00 eura. Uz to zgradu Vatrogasnog doma trebalo je spojiti na odvojeni priključak električne energije i plinsku mrežu. 

 

Slične objave