OPĆINA DRAGALIĆ

Održana pokazna radionica rezidbe voćaka

 DRAGALIĆ,  4.  veljače 2024.  - Općina Dragalić  u 2024. godini  u suradnji s mag. ing. agr.  Ivanom Miličevićem nastavlja organizirati hvalevrijedna edukativna predavanja za poljoprivrednike, voćare i uzgajivače povrća koje je prije više godina potaknuo pokojni  Vjeko  Hudolin, zaljubljenik  u selo, ruralni prostor, posebno  u voćarstvo.

    Upravo u njegovom voćnjaku u Dragaliću te u voćnjacima u  Donjim Bogićevcima i  OPG-a Rešković u Goricama održana je jučer prva ovogodišnja pokazna  radionica  rezidbe voćaka. Vodio ju je magistar poljoprivrede Ivan Miličević vlasnik tvrtke Eko-gruda d.o.o. Osijek.   Izrazio je zadovoljstvo velikim interesom  voćara, ne samo sa područja općine Dragalić,  već i voćara iz drugih općina novogradiškog kraja. Posebno se obradovao dolasku učenika OŠ Dragalić, članova Učenike zadruge „Breza“ zbog interesa za voćarstvo i orezivanje voća, jednog od značajnih poslova u voćnjaku koji je  uvjet dobrom urodu. Na radionicu  orezivanja voća doveo ih je prof. Sulejman Piskić.

Mg. Miličevića  raduje interes voćara za orezivanje voća, posebno mladih,  jer je sve manje profesionalnih orezivača voća,  a rijetki su oni ispod 50 g.dina starosti.

    

 

 

  

 

 

Slične objave