OPĆINA REŠETARI

Alojz Madžarević-Lola novi je predsjednik KUD-a Rešetari

Izvor  i foto Općina Rešetari

REŠETARI -  Izvještajno-izborna skupština KUD-a Rešetari održana je 9. veljače.  Otvorio ju je  njen  predsjednik Alojz Madžarević uz aktualnog predsjednika KUD-a Ivana Solića-Geru. Uz članove  nazočni su bli i gosti: načelnik Zlatko Aga, velečasni župe Rešetari Josip Bogović, ravnatelj Osnovne škole Tihomir Batalo, predstavnici KUD-va  Drežnik i  Dragalić, DVD-a Rešetari i Lovačke udruge Rešetari.

Nakon pozdravnih riječ i  prihvaćanja dnevnog reda obratio se predsjednik KUD-a  Rešetari   Ivan Solić  i obrazložio zašto je zatražio razrješenje od dužnosti predsjednika  te izvijestio  o radu u zadnjih  godinu dana i naporima da KUD Rešetari  ponovo započne rad nakon kratke pauze. Izvijestio je o radu sekcija, broju nastupa, provedbi inventure te obnovi nošnji i opreme,  a posebno rada sa tamburašima, obnovi tambura i nabavci druge opreme.Uz veliki pljesak  prisutni su mu i zahvali na radu i  zaželjeli s brz oporavak od bolesti.

 Podnesena su  i usvojena  izvješća za prošlu godinu i dužnosti  razriješen  dosadašnji predsjednik. Na prijedlog Skupštine za novog predsjednika  izabran je Alojz Madžarević-Lola. Usvojen je plan rada i financijski plan za 2024.godinu..

Načelnik općine Zlatko Aga pozdravio je prisutne te  kazao da  je općina  pokrenula inicijativu  i  ponudila pomoć da KUD  ponovo  započne s radom.Zahvalio je Ivanu Soliću na velikom angažmanu jer je uspio potaknuti  ljude i članove na novi angažman  u KUD-u. Zaželio mu je brz oporavak. Novom predsjedniku i Izvršnom odboru ponudio  je suradnju sa ciljem da  sve planovi ostvare. Istaknuo je potrebu pisanju programa i javljanje  na  javne pozive EU i državnih institucija  za sufinanciranje kako bi  se osigurala sredstva  za lakši rad.
Zatražio je bolju komunikaciju i dogovore kako bi se unaprijedio  kulturni život  u općini.
Nakon  završetka skupštine organizirano je druženje.

 

Slične objave