NOVA GRADIŠKA

Spirometar za novogradišku Bolnicu

NOVA GRADIŠKA, 15. veljača 2024. - Odjel za pedijatriju Opće bolnice Nova Gradiška bogatiji je za još jedan vrijedan medicinski uređaj. Ovoga puta plemenitom akcijom novogradiške Lige protiv raka dr. Zorislav Slović i Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac doniran im je spirometar.

– Liga protiv raka dr. Zorislav Slović već dugi niz godina surađuje s našom bolnicom kroz donacije vrijednih i značajnih medicinskih uređaja koji se koriste u dijagnostici raznih bolesti. U ovom slučaju Odjel pedijatrije je dobio spirometar, uređaj koji se koristi za otkrivanje opstruktivnih i restriktivnih smetnji ventilacije kod djece, što znači kod svih bolesti, bronhitisa, bolesti alergijske prirode i stanja vezanih uz bolesti pluća i bronha. Dosada nismo imali ovakav uređaj i mogu reći da će nam jako koristiti u dijagnostici i liječenju djece i odraslih. Ovo nije prva donacija novogradiške Lige protiv raka našoj ustanovi, Liga prepoznaje značaj ranog otkrivanja kako onkoloških bolesti tako i drugih oboljenja u općoj populaciji, a senzibilizirana je i za potrebe djece, za bolesti koje se javljaju već u predškolskoj dobi, pa i kasnije tako da ćemo ovaj aparat itekako koristiti.

Skromno govoreći naš Odjel ima osnovne medicinske uređaje i aparaturu koji su nam potrebni za normalno odvijanje posla, no uvijek težimo boljemu, pratimo nove smjernice u medicini, dijagnostici i liječenju. S obzirom na to, imamo uvijek puno više želja od mogućnosti, no imamo uvijek i dobrih ljudi i donatora koji se uvijek rado odazivaju na naš poziv i svih ovih proteklih godina velik dio opreme dobili smo od njih. U ime medicinskog osoblja Odjela za pedijatriju Opće bolnice Nova Gradiška i svoje osobno, želim zahvaliti novogradiškoj Ligi protiv raka dr. Zorislav Slović, njenoj predsjednici, svim članovima, Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac na donaciji i činjenici da su prepoznali potrebu za nabavkom ovog uređaja i nadam se da ćemo imati i dalje dobru suradnju za dobrobit naših malih pacijenata – kaže dr. Dubravka Klobučar, voditeljica Odjela za pedijatriju Opće bolnice Nova Gradiška.

Na donaciji i svemu učinjenom za novogradišku bolnicu zahvalio je i ravnatelj dr. Josip Kolodziej.

– Sretni smo što možemo pomoći. Ovoga puta to je za potrebe Odjela za pedijatriju Opće bolnice Nova Gradiška. Nadamo se da će i ovaj medicinski uređaj pridonijeti kvaliteti pružanja zdravstvenih usluga u našoj bolnici. Ovu smo akciju organizirali u suradnji sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac. Naime, 22. studenog organizirali smo donacijski koncert, a sredstva prikupljena na koncertu namijenili smo kupnji ovog aparata i sprava za fitness na otvorenom za potrebe bolnice na Strmcu. Danas smo uz Svjetski dan bolesnika donirali i voće pacijentima novogradiške bolnice, a s akcijama nastavljamo i dalje. Koristim prigodu da svim bolesnicima poželim puno zdravlja te zahvaljujem svima koji se uključuju u naše akcije – dodaje Tereza Grgić, predsjednica novogradiške podružnice Lige protiv raka dr. Zorislav Slović.

Uz Svjetski dan bolesnika u kapelici novogradiške bolnice služena je sveta misa koju je predslavio vlč. Mario Sanić, župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, a male pacijente su obišli i ravnateljica Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael dr. Maristela Šakić i Prior fra Giovanni Geimula.

 

Slične objave