NOVA GRADIŠKA

Na aktualnom satu vijećnike najviše zanimala komunalna i društvena infrastruktura

NOVA GRADIŠKA, 13. ožujka  2024. – Pod predsjedanjem Dinke Matijević jučer je održana prva sjednica Gradskog vijeća ove godine. Počela je dopunom dnevnog reda na zahtjev Vlatka Greinera (Nezavisna lista) koji je zatražio da se u dnevni red uvrsti izbor ravnateljice Gradske knjižnice.

U žiži interesa gradskih vijećnika na aktualnom satu bila su pitanja i radovi iz oblasti komunalne i društvene infrastrukture. Davorina Slišurića (HDZ) je pitao koliko je novca utrošeno u obnovu bivše robne kuće, tko je vlasnik jednog njenog dijela i kada će knjižnice preseliti  u obnovljeni prostor.  Smatra da su se odužili radovi na uređenju Gundulićeve ulice i da su probijeni rokovi pa je pitao kada će biti završeni. Slišurić  je kazao da ga je zaprepastilo svrstavanja Nove Gradiške prema stupnju razvijenosti u 4. skupinu jedinica lokalne samouprave pa je konstatirao da u Novoj Gradiški ne teku medi mlijeko.

Mariju Bradašić Mikolčević ( Nezavisna lista) zanimali su  rezultati javnog poziv i dodjela bespovratnih sredstava u sklopu program „Zaželi“ Gradu Nova Gradiška, a Saru Šefer (Nezavisna lista) ima li Nova Gradiška hortikulturni plan i zašto su posječena stabla u Potočnoj ulici. Vlatko Grainer tražio je informaciju o nagradi za  upravljanje gradovima i općinama „Smart City – Summitu moderne uprave 2024.“ koja je gradonačelniku uručena u Šibeniku, te  radovima na igralištu NK „Sloga“.

Zoran Gazibarić (Nezavisna lista ) upozorio je na loše stanje  kolnika u Posavskoj i Ulici sv. Vida.  Marija Mihaljević (HDZ)  i Ljepša Rakas -Vujčić“ (SDP) upozorile su na neadekvatnu  javnu rasvjetu i stanje dječjeg igrališta u naselju Urije. Ivan Adžić (SDP)  je imao primjedbe na  funkcionalnost  nove gradske tržnice, a tražio je odgovor i na pitanje gradskih prostora u najmu  i kolike su najamnine. 

Uz gradonačelnika Vinka  Grgića na vijećnička pitanja su odgovarali Maja Savi, Tomislav Sigurnjak i Tomislav Grašar. 

Gradski vijećnici su raspravljali o izvješću  o radu gradonačelnika Vinka Grgića za razdoblje srpanj – prosinac 2023. godine, prijedlozima odluka  o transformaciji  Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana  Grada Nova Gradiška te  prijedlog odluke o  uređenju prometa na području grada.

Donijeli su  odluku o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje  posljedica prirodnih nepogoda u srpnju prošle godine i odluku o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na kč.br. 84272 k.o. Nova Gradiška te raspravljali  o godišnjem provedbenom planu unapređenja zaštite od požara za područje grada za 2024. godinu. Za novu ravnateljicu  Gradske knjižnice izabrali su Mariju Bradašić Mikolčević. 

 

Slične objave