NOVA GRADIŠKA

Nova Gradiška u znaku 3. GBR Kune

NOVA GRADIŠAKA, 30. travnja 2024. – Nova Gradiška je jučer bila znaku obilježavanja 33. obljetnice elitne 3. GBR Kune, odavanja  počasti njenim pripadnicima poginulim u Domovinskom ratu i događanja na kojima se govorilo o značaju koji je ta slavonska brigada imala u obrani i oslobađanju Domovine. U Gradskoj vijećnici  prijem za visoke dužnosnike i pripadnike brigade te goste upriličio je gradonačelnik Vinko Grgić. 

Građani su imali priliku odati počast pripadnicima 3. GBR Kune koji su u mimohodu prošli ulicama grada, a sveta mise za poginule, umrle i nestale pripadnike brigade i druge stradalnike Domovinskog rata služena je u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.  

Kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a u Domu kulture održana je svečana akademija.

Novogradiščani su danas na Cvjetnom trgu mogli razgledati opremu i naoružanje Oružanih snaha RH. Druženje pripadnika 3. GBR Kune nastavljeno je u Vatrogasnom domu u  Rešetarima.

Moderator i voditelj današnje svečanosti bio je Marko Derežanin.

 

Slične objave