DAN OPĆINE REŠETARI

Svečano obilježena 31. obljetnica postojanja Općine Rešetari

REŠETARI, 4. svibanj 2024. - Povodom obilježavanja Dana općine Rešetari i ove godine je u Rešetarima bilo svečano. Bilo je puno zadovoljstva jer se uz postojeća dostignuća na unaprjeđenju životnih uvjeta u svim naseljima obilježavala i hvalevrijedna 31. obljetnica postojanja i rada općine Rešetari.  

 Održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljena priznanja osobama zaslužnim za njezin razvoj. Dan općine bio je prigoda da se podsjeti na brojna postignuća koja su u općini Rešetari ostvarena proteklih godinu dana, ali i tijekom 31 godine. Nisu izostale ni brojne čestitke i pohvale općinskom načelniku Zlatku Agi, Općinskom vijeću i Milki Perković predsjednici. Općina Rešetari, na zadovoljstvo mještana svih naselja, udruga i društava, može se pohvaliti brojnim uspjesima i realiziranim projektima koji su život stanovništva digli na višu razinu. Općina Rešetari ponosna je jer ima izgrađenu svu nužnu komunalnu ali i društvenu infrastrukturu koja je na visoku razinu digla skrb za najmlađe stanovništvo, a udrugama i društvima omogućila zavidne uvjete za rad.

  Tradicionalno su uz molitvu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima sa područja općine Rešatari i biste  prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i time odana počast ljudima koji su najzaslužniji za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku.

Nazočili su brojni gosti i uzvanici, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, savjetnik ministra vanjskih poslova RH Mladen Nakić, saborski zastupnik Darko Klasić, župan Danijel Marušić, Gabrijela Bošnjak, članica Predsjedništva HSLS-a, načelnici brojnih prijateljskih općina iz Usore, Kostanjevac na Krki, Nove Vinodolske općine, Općine Kanfanar, Općine Marina, predstavnici općina s našeg područja, predstavnici gospodarskog i javnog života općine i grada Nova Gradiška. Sjednicu je otvorila Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća.

„Često u javnom govoru možemo čuti kako je vrijeme u kojemu živimo puno izazova, a takva je bila i godina iza nas, obilježena vremenskim nepogodama koje su nanijele velike štete na mnogim objektima i usjevima u gotovo svim naseljima naše općine. Ali isto tako je bilo puno prilika koje treba prepoznati i znati iskoristiti. Smatram da je Općina Rešetari ne samo iskoristila ponuđeno, već je prilike stvarala i sama te opravdala svoje postojanje. Radilo se i radi se, zaista, mnogo. Uz veliki trud svih zaposlenih na čelu s načelnikom Zlatkom Aga, pravilnim planiranjem te odgovornim odnosom prema proračunskim sredstvima, napravili smo velike iskorake u svim segmentima razvoja. U našim promišljanjima uvijek je bio i ostao čovjek, stanovnik ove općine, njegove potrebe i opstanak, pa pored ulaganja i brige o komunalnoj infrastrukturi, objektima, nogostupima, cestama i nadalje se posebna pažnja posvećuje stanovništvu, od onih najmlađih do najstarijih i svih onih koji su u potrebi. Tu je prisutna i konstantna briga i pomaganje u radu i aktivnostima svih naših udruga jer su one najbolji promotor općine. Što se tiče sjednica Općinskog vijeća koje je, evo, već u zadnjoj godini svoga mandata, možemo reći da je, onako kako smo započeli, radilo složno i odgovorno i tako i nastavljamo. Smatram da je naša Općina vrijedna svakog našega truda“, rekla je, između ostalog, predsjednica Općinskog vijeća Rešetara Milka Perković.

 „ U sljedeće tri godine na raspolaganju nam je nešto više od izvornih 7,5 milijuna eura, a za projekte nam slijedi borba. Uložit ćemo ih u nastavak sveobuhvatnih razvoja svih sedam naših naselja, našu javnu ustanovu Dječji vrtić „Čarobni svijet“ , udruge, daljnje podizanje standarda kvalitete života te ostvarenje potreba lokalne zajednice. I u sljedeće tri godine nastavit ćemo s ulaganjima u suvremenu prometnu i komunalnu infrastrukturu te javnu društvenu infrastrukturu, zaštitu i očuvanje okoliša, digitalizaciju rada općinske uprave, poboljšanje poduzetničkog okruženja, odgovornom suradnjom svih mještana u svim smjerovima dodirnih točaka zajedničkog rada i života i cijeli niz drugih aktivnosti koje će našu općinu učiniti još poželjnijom sredinom za dolazak da se živi na ovim prostorima i smatra dostojnom svakom građaninu, dosljedne demokracije, a posebno svakoj suradnji s našim prijateljskim općinama. Sumirajući sve nedaće, s ponosom mogu reći da smo ipak zabilježili rast i razvoj naše općine i to u svakom pogledu. Nadam se da smo zadovoljili potrebe svih naših mještana i uz sve probleme i mali osnovni proračun dokazali da je svaki investicijski ciklus i povlačenje europskih sredstava donijelo niz velikih projekata koji se realiziraju, a posebno planiraju za skoru realizaciju“, rekao je, između ostalog, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

„Općina Rešetari je primjer kako treba rukovoditi općinom, kako iskoristiti Europske i nacionalne fondove. Vidimo koliko se općina razvijala u posljednjih nekoliko godina. Očekujemo još nekoliko kapitalnih projekata koji su važni za život u Rešetarima i suradnjom i zajedničkim radom ćemo ih realizirati”, rekao je Danijel Marušić,župan BPŽ.

 Dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Zahvalnice Općine Rešetari dobili su Vita MarosavljevićKlara Slišurić i Filip Orelj, plakete  Antun Kao, Katarina Čavlina i Zvonimir Gospočić, a Grb Općine Rešetari dobili su Nogometni klub „Mladost“ Brđani i Nogometni klub „Slavonac“ Gunjavci Drežnik.

Slične objave