POUMAR

EDUKATIVNE LIKOVNE RADIONICE „ 4 GODIŠNJA DOBA“ U DOMU KULTURE

U travnju 2024. godine u Domu kulture Nova Gradiška održan je ciklus likovnih radionica „4 godišnja doba“ pod stručnim vodstvom akad. slikarice Ivane Barišić Tomšić.

Ivana Barišić Tomšić, rođena je 9. kolovoza 1981. u Bjelovaru i članica je HDLU-a.
1996. godine upisuje srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a 2000. godine maturirala je na slikarskom odjelu te iste godine upisala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2005. godine diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera. Od 2005. godine zapošljava se u Osnovnoj školi Čazma kao učitelj likovne kulture.

Radionice je pohodilo 60 učenika nižih razreda OŠ “Mato Lovrak” u pratnji učiteljica: Verice Lukačević, Bojane Kvakić i Maje Stipetić.

Djeca su uz Ivanine stručne savjete i trikove izrazili svoju likovnu pismenost izrađujući proljetne motive u tehnici kolaža. Bila je ovo prilika da pokažu svoju originalnost, spretnost i domišljatost kao i timski rad. S ciljem poticanja najboljeg, polaznici likovnih radionica usvajaju koncentraciju te razvijaju kreativnost i maštu. Rezultat su bogati likovni radovi koje je pohvalila i sama umjetnica.

Radionice su održane uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

 

Slične objave