OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI

Svečano bilježeni Dan općine i 31. obljetnica Općine Gornji Bogićevci

GORNJI BOGIĆEVCI, 20. svibnja. 2024. – Dan općine Gornji Bogićevci započeo je već tradicionalno, u nedjelju blagdanskim slavljem u župnoj crkvi Duha svetoga u Gornjim Bogićevcima gdje su vjernici obilježili blagdan Duhova, a nastavljen je danas na Duhovski ponedjeljak,  zajedno sa stanovnicima ostalih mjesta u općini sa više događanja.  

    U župnoj crkvi Duha svetoga svetu misu predvodio je mladomisnik Domagoj Topić, a  suslavio Fra Mario Radman, koji je nakon mise prilikom polaganja vijenaca predvodio molitvu kod  spomenika  poginulim  hrvatskim domoljubima  i spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Gornjim Bogićevcima, a potom i spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Kosovcu gdje su također položeni vijenci u spomen na  hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu i sve one koji su  dali  doprinos  u stvaranju neovisne i slobodne Hrvatske. Obilježiti Dan općine i podržati  napore koje ulaže općinska vlast  u  unapređenju  uvjeta života stanovništva i nastojanjima da  se mladima  osiguraju uvjeti  za  ostanak  došli su  brojni gosti i uzvanici. Uz brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, bili su Velimir Paušić, Aca Vidaković i Vitomir Žakić, općinski načelnici u Staroj Gradiški, Okučanima i Cerniku,  Ivo Čakarić, načelnik prijateljske općine Dobretići iz BiH, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Sunje  Marijan Lazić, načelnik Policijske postaje Okučani Zrinko Kapetnić, Antun Zdunić predsjednik županijske UDVDR i Darko Radić, predsjednik UDVDR „Domovini vjerni“ općine Rešetari, dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, te predstavnici udruga,  društava i institucija.   

            Središnji događaj bila je svečana sjednica  Općinskog vijeća  održana  po predsjedanjem  p Željka Klarića. Održana je u Kosovcu u obnovljenom društvenom domu. Govorio je  funkcioniranju općinske uprave, radu Općinskog vijeća i nastojanju da se  uz velike napore  nastave aktivnosti  na  unapređivanju  životne sredine. Načelnik Pavo Klarić govorio je o  realiziranim projektima i projektima koji su u tijeku ili se planiraju za naredni period.  Naveo je  pritom projekt „Zaželi“, izgradnju dječjeg vrtića,  uređenje trga u Gornjim Bogićevcima, te zajedničkom projektu aglomeracije sa općinom Okučani Govorio je i o poteškoćama i sporosti državne administracije koja, često nepotrebno, kako je kazao, koči realizaciju projekata. O izlaganjima  predsjednika općinskog vijeća i načelnika opširnije ćemo pisati. Svečana sjednica  bila je i ove godine prigoda da se nagrade  oni koji su svojim radom doprinijeli unapređenju života u općini Gornji Bogićevci. Odlukom Općinskog vijeća  PLAKETA Općine Gornji Bogićevci dodijeljena je DVD-u Starigrad za doniranje navalnog vozila DVD-u Gornji Bogićevci, Saneli Jelčić za humanitarni rad, iznimno zalaganje u društvu i rad s djecom te promociju Općine Gornji Bogićevci i posmrtno Adamu Tomičiću za izniman doprinos očuvanju vrijednosti Domovinskog rata. Na nogometnom stadionu „Brezine“ odigrana je  nogometna utakmica  između organizatora i domaćina  NK „Sloboda“ Gornji Bogićevci i NK Nafta“ Kozarice, a navečer će se u organizaciji KUD-a „Starča“  na malonogometnom igralištu u Gornjim Bogićevcima predviđena Večer folklora.

Slične objave