Gospodarsko poduzetnički sajam u Novoj Gradiški i ocjenjivanje vina

Vinarija Siniše Hoborke osvojila je dvije zlatne i dvije srebrne medalje

NOVA GRADIŠKA, 9. lipanj 2024. - Gospodarsko poduzetnički sajam u Novoj Gradiški proteklog vikenda održan u organizaciji „Novogradiškog sajma“,  vlasnika Slavka Sremac i podršku Grada Nova Gradiška,  okupio je brojne posjetitelje i ljubitelje domaćeg vina, meda i cvijeća. Bili su tu izlagači iz više hrvatskih županija jer je u njegovom sklopu održan “NG wine fest”, festival i međunarodna izložba i ocjenjivanje vina.

„Na ocjenjivanje vina pristigla su 132 uzoraka iz osam država. Uzorci su bili vrhunski i osvojili su 47 zlatnih medalja, 60 srebrnih, 17 brončanih i 8 priznanja. Hvala i svim izlagačima na ukazanom povjerenju“, rekao je Slavko Sremac. Posjetitelji sajma su mogli i degustirati većinu ocijenjenih vina, a uručena su i priznanja najboljima.

Šampion desertnih vina je iz Vinarije Kiš iz Sremskih Karlovaca (Srbija), šampion rose iz Vinarije Papak iz Ioka. Šampion crnih vina je vino Merlot 2019. iz Vinarije Pinkert iz Suze (Baranja), šampion bijelih vina dolazi iz OPG “Mijatović” Kutjevo, titulu šampion dizajna ponijela je “Zlatna graševina 2023” Vinarije Brzica iz Erduta, dok je šampion izložbe Chardonnay 2017. Vinarije Apostol iz Trnave kod Đakova.

Vinarija Tomac Novska, vlasnika Josipa Tomac dobila je dva zlata i dvije srebrne medalje za svoja vina. Vinarija Hoborka, vlasnika Siniše Hoborke iz Nove Gradiške osvojila je dvije zlatne i dvije srebrne medalje za svoja vina.

Vinarija OPG “Mijatović” iz Kutjeva i njihova Graševina iz 2023. dobila je zlatnu medalju i proglašena šampionom bijelih vina i ocijenjena kao najbolje bijelo vino.

Prestižnu titulu šampiona Međunarodnog festivala NG wine festa 2024. godine ponijela su vina Vinarije “Apostol” iz Trnave koja su osvojila dva srebra i jedno zlato, a njihov Chardonnay 2017. proglašen je šampionom ovogodišnjeg međunarodnog festivala. Mažoretkinje Grada Nove Gradiške i Udruga umirovljenika Nova Gradiška uveličali su manifestaciju gdje su posjetitelji mogli donirati sredstva novogradiškim mažoretkinjama koje idu na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj.

 

 Naslovna slika :S.Bukvić(radio ng)

Slične objave